UNSEREZERTIFIKATE
-
QS zertifikate
QS zertifikate
Niemiecki system QS opiera się na zapewnieniu bezpieczeństwa żywności i pasz na wszystkich etapach produkcji począwszy od hodowli po sprzedaż gotowych wyrobów.
-
BRC - Globaler Standard
BRC ZERTIFIKATE - Globaler Standard
BRC Global Standard – Food to standard opracowany w Wielkiej Brytanii w 1998 roku przez liderów British Retail Consortium w odpowiedzi na wprowadzane reformy regulujące wymagania stawiane zakładom spożywczym dostarczającym żywność hipermarketom.
Celem BRC jest określenie wymagań dotyczących bezpieczeństwa i jakości w zakładach produkujących żywność. Zastosowanie BRC wpływa na poprawę jakości oraz spełnienie wymogów w zakresie bezpieczeństwa i legalności produktu, we wszystkich obszarach przedsiębiorstwa. Standard BRC jest stosowany przez dostawców na całym świecie (Europa, Afryka, Środkowy i Daleki Wschód, Azja, Australia, Ameryka Płn. i Płd.).
Standard BRC:- zapewnia bezpieczeństwo i jakość produktów żywnościowych oraz ich zgodność z wymaganiami prawnymi
- stwarza jednolite wymagania dla wszystkich producentów żywności i uczestników łańcucha żywnościowego
- ustanawia określone zasady i podstawy do certyfikacji firm dostarczających produkty do sieci handlowych
Standard BRC obejmuje swoim zakresem wszystkie obszary bezpieczeństwa żywności i legalności produktu. Definiuje szczegółowe wymagania, które muszą być spełnione aby zapewnić bezpieczeństwo i konieczny, powtarzalny poziom jakości produktu końcowego.
Dzięki BRC BOMADEK:- uzyskał dowód o produkcji bezpiecznych wyrobów wysokiej jakości,
- otworzył drogi do współpracy z sieciami handlowymi,
- zwiększył zaufanie konsumentów i handlowców, dla których bezpieczeństwo i jakość produktu jest najważniejsze
- zapewnił ciągłe doskonalenie się firmy.
-
Halal zertifikate
Halal zertifikate
Certyfikat poświadczający, zachowywanie przez firmę Bomadek procedur obowiązujących przy przygotowaniu mięsa halal
-
IFS zertifikate
IFS zertifikate
International Food Standard (Międzynarodowy Standard Żywności) w skrócie IFS został opracowany w Niemczech i Francji. IFS opracowany jest dla wszystkich producentów żywności oznaczających produkt marką firmy zgodnie z regulacjami dotyczącymi handlu żywnością i uczestników łańcucha żywnościowego. Standard łączy w sobie wymagania zawarte w ISO 9001 i HACCP.
Standard IFS:- zapewnia bezpieczeństwo i jakość produktów żywnościowych oraz ich zgodność z wymaganiami prawnymi
- stwarza jednolite wymagania dla wszystkich producentów żywności i uczestników łańcucha żywnościowego
- ustanawia określone zasady i podstawy do certyfikacji firm dostarczających produkty do sieci handlowych
Dzięki IFS BOMADEK:- zyskał dowód o produkcji bezpiecznych wyrobów wysokiej jakości,
- otworzył drogi do współpracy z sieciami handlowymi,
- zwiększył zaufanie konsumentów i handlowców, dla których bezpieczeństwo i jakość produktu
-
Glaubwürdigkeitszertifikat
Creditreform - Glaubwürdigkeitszertifikat
Certyfikat Wiarygodności Creditreform jest dowodem posiadania wysokiej płynności finansowej Państwa firmy, tj. zdolności do terminowej realizacji zobowiązań finansowych.
Certyfikat Wiarygodności jest przyznawany przez Creditreform na podstawie analizy kilkunastu parametrów i wskaźników uwzględnionych w raporcie o wiarygodności płatniczej (m.in. sposób płatności, zdolność kredytowa, wiek, forma prawna, a także wskaźniki: rentowności, płynności, zadłużenia, obrotowości, i wiele innych).
Certyfikat Wiarygodności pozwala na:- wyróżnienie się spośród konkurencji
- wzmocnienie pozycji w negocjacjach handlowych
- potwierdzenie aktualnej informacji o wiarygodności i rzetelności firmy
- budowanie pozytywnego wizerunku
- uzyskanie pakietu materiałów promocyjnych, dzięki którym można promować swoją działalność jako wiarygodną i rzetelną
-
QAFP zertifikate
QAFP zertifikate
Certyfikat Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP
-
GHP zertifikate
GHP zertifikate - gute Hygienepraxis
To warunki higieniczne, które muszą być spełnione na poszczególnych etapach produkcji i obrotu żywnością, aby było zapewnione bezpieczeństwo żywności. GHP swym zakresem obejmuje:
- higienę osobistą i stan zdrowia osób wykonujących prace w procesie produkcji, procesy mycia i dezynfekcji
- zaopatrzenie w wodę
- usuwanie odpadów i ścieków
- kontrole zabezpieczania przed szkodnikami
- kwalifikacje i szkolenia pracowników
- konserwację maszyn i urządzeń.
-
GHP zertifikate - produktion
GHP zertifikate - gute Herstellungspraxis
Wskazuje jakie działania i warunki muszą być spełnione, aby produkcja żywności odbywała się w sposób zapewniający właściwą jakość zdrowotną żywności, zgodnie z przeznaczeniem.
Jest to procedura gwarantująca, że wytworzony produkt spełnia wymagania jakości zdrowotnej i bezpieczeństwa żywności. GMP swym zakresem obejmuje wszystkie obszary produkcji żywności.
-
HACCP zertifikate
HACCP zertifikate
HACCP to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontrolnych (Hazard Analysis and Critical Control Points) To system, który identyfikuje wszystkie zagrożenia zdrowotne (mikrobiologiczne, chemiczne, fizyczne) występujące w produkcji żywności, a także środki do kontroli tych zagrożeń. Ma on na celu zapewnienie jakości zdrowotnej produktów spożywczych, żywności bezpiecznej dla zdrowia i życia konsumenta.
Wdrożony system HACCP jest zgodny z zasadami Kodeksu Komitetu Higieny Żywności (Codex Alimentarius). Stosowanie systemu HACCP prze BOMADEK umożliwia: wytwarzanie bezpiecznej żywności (bez zanieczyszczeń chemicznych, biologicznych, fizycznych), lepsze wykorzystanie surowców i składników poprzez ich klasyfikację, wzrost zaufania klientów.